Ühest tonnist mobiiltelefonidest leiab rohkem väärismetalle kui ühest tonnist metallimaagist. Peame suunama oma pilgud ringmajanduse poole.
jätkusuutlikkus
Elektriautod on viimase kümnendi jooksul teinud kiire arengu, kuid Euroopa autotööstus seisab silmitsi tõsiste väljakutsetega. Mingu Euroopa omaenda odavate elektriautode müüki paiskamiseni paar aastat või rohkem – ükskord sõidame elektriautoga niikuinii, kirjutab Jüri Rute.
Pärnumaa esimene Rohefoorum toob kokku Eesti ja rahvusvahelised eksperdid, et leida praktilisi lahendusi, kuidas suurendada kestlikkuse kaudu ettevõtete kasumlikkust ja konkurentsivõimet. Trialoog vestles foorumi korraldaja Toomas Tooduga, et uurida, kuidas aitab sündmus Pärnumaa ettevõtetel rohepöördega edukalt algust teha.
Sel sügisel saab joone alla aasta alguses alanud projekt, mille käigus koostasid TalTechi teadlased ülikoolile kliimaneutraalsuse teekonnal kolm stsenaariumi. Millise jalajäljeni viib meid tagasihoidlik, mõistlik ja maksimaalne stsenaarium ja mida me selleks tegema peame?
Ehitiste jalajälg suureneb, sest inimesed elavad suurematel pindadel ja soovivad kvaliteetsemat keskkonda, kus neid ümbritseb rohkem võimalusi ja hüvesid, kirjutab Tallinna tehnikaülikooli ehituse ja arhitektuuri vanemlektor ja programmijuht Simo Ilomets.
Eesti biotehnoloogia iduettevõte Äio kaasas 6,1 miljonit eurot riskikapitalifondidelt Voima Ventures, 2C Ventures, SmartCap ja Nordic Foodtech VC, et rajada Eestisse demotehas, kus hakatakse tootma puidu- ja põllumajandusjääkidest keskkonnasõbralikke õlisid ja rasvu.
Ettevõtete ja teadlaste koostööpäev toob 9. oktoobril kokku elektroonika- ja masinatööstuse uuendajad.
TalTechi Linnakupidu on näide keskkonnasõbralikust suurest üritusest, mis võiks teistele eeskujuks olla.
Arvamusfestivali jätkusuutlikkuse alal arutlesid riigi, ehitusettevõtete ja jäätmekäitlejate esindajad, kas ehitusjäätmed on probleem või potentsiaal. Täpsemalt: praegu on probleem, aga mida teha, et oleks potentsiaal?
TalTechi magistrant Kadi Askileiskiri uuris, kuidas taimetoitlus mõjutab inimeste identiteeti ja sotsiaalset positsiooni ning milliseid väljakutseid see toitumine kaasa toob.