Taskuhääling: Wolfgang Drechsler – kuidas luua ettevõtlik riik?

03.10.2024
Taskuhääling: Wolfgang Drechsler – kuidas luua ettevõtlik riik?. 03.10.2024. Taskuhäälingusarjas “Innovatsioon ja valitsemine” vastavad TalTechi Ragnar Nurkse innovatsiooni ja valitsemise instituudi silmapaistvad teadlased nii aktuaalsetele kui ka ajatutele küsimustele. Kolmandas episoodis on külaliseks professor Wolfgang Drechsler, kes arutleb järgmiste teemade üle: Miks pälvis tema ja kolleegide raamat „Kuidas luua ettevõtlik riik: miks innovatsioon vajab bürokraatiat” maailma prestiižsema juhtimisvaldkonna auhinna? Kuidas võtsid riigijuhid vastu “agiilse stabiilsuse” mõiste? Millist kasu on avaliku halduse erinevatest traditsioonidest tänapäevaste keeruliste ülesannete – näiteks kliimakriisi – lahendamisel? 2022. aastal avaldas Yale’i ülikooli kirjastus teose “How to Make an Entrepreneurial State? Why Innovation Needs Bureaucracy”, mille autorid on Ragnar Nurkse instituudi professorid Rainer Kattel, Wolfgang Drechsler ja Erkki Karo. Eelmisel aastal andis prestiižne juhtimis- ja organisatsiooniteadlaste ühing Academy of Management teosele George R. Terry raamatuauhinna, mis on muutnud selle käesoleva aasta kõige väärtuslikumaks juhtimisalaseks raamatuks. Professor Drechsler on tunnustatud ekspert ka mitte-lääne avaliku halduse traditsioonide alal. Ta juhib Tempeltoni fondi rahastatud projekti “Islami avalik väärtus: traditsiooniliste koostööliste valitsemisasutuste teooria, teoloogia ja praktika”, ning uurib, kuidas rakenduvad läänemaailmas budistliku avaliku halduse traditsioonid. Vestlus on inglise keeles; saatejuht on Peeter Vihma.
Ragnar Nurkse innovatsiooni ja valitsemise instituudi järeldoktor-teadur
Taskuhäälingus "Innovatsioon ja valitsemine" arutleb professor Wolfgang Drechsler, miks riigijuhid võtavad omaks "agiilse stabiilsuse" mõiste ja kuidas avaliku halduse traditsioonid aitavad lahendada tänapäeva kriise.

Taskuhäälingus "Innovatsioon ja valitsemine" arutleb professor Wolfgang Drechsler kuidas avaliku halduse traditsioonid aitavad lahendada tänapäeva kriise.

Taskuhäälingus "Innovatsioon ja valitsemine" arutleb professor Wolfgang Drechsler, kuidas "agiilse stabiilsuse" mõiste avalikus halduses vastu võeti ja kuidas see keerulisi ühiskondlikke väljakutseid lahendada aitab.

Taskuhäälingusarjas “Innovatsioon ja valitsemine” vastavad TalTechi Ragnar Nurkse innovatsiooni ja valitsemise instituudi silmapaistvad teadlased nii aktuaalsetele kui ka ajatutele küsimustele.

Kolmandas episoodis on külaliseks professor Wolfgang Drechsler, kes arutleb järgmiste teemade üle:

  • Miks pälvis tema ja kolleegide raamat „Kuidas luua ettevõtlik riik: miks innovatsioon vajab bürokraatiat” maailma prestiižsema juhtimisvaldkonna auhinna?
  • Kuidas võtsid riigijuhid vastu “agiilse stabiilsuse” mõiste?
  • Millist kasu on avaliku halduse erinevatest traditsioonidest tänapäevaste keeruliste ülesannete – näiteks kliimakriisi – lahendamisel?

2022. aastal avaldas Yale’i ülikooli kirjastus teose “How to Make an Entrepreneurial State? Why Innovation Needs Bureaucracy”, mille autorid on Ragnar Nurkse instituudi professorid Rainer Kattel, Wolfgang Drechsler ja Erkki Karo. Eelmisel aastal andis prestiižne juhtimis- ja organisatsiooniteadlaste ühing Academy of Management teosele George R. Terry raamatuauhinna, mis on muutnud selle käesoleva aasta kõige väärtuslikumaks juhtimisalaseks raamatuks.

Professor Drechsler on tunnustatud ekspert ka mitte-lääne avaliku halduse traditsioonide alal. Ta juhib Tempeltoni fondi rahastatud projekti “Islami avalik väärtus: traditsiooniliste koostööliste valitsemisasutuste teooria, teoloogia ja praktika”, ning uurib, kuidas rakenduvad läänemaailmas budistliku avaliku halduse traditsioonid.

Vestlus on inglise keeles; saatejuht on Peeter Vihma.