Trialoog kutsub 17. detsembril kell 10.30 TalTechi Tudengimajja tarbimisühiskonna vastuolusid lahkavale avalikule arutelule, milles osalevad majandusminister Erkki Keldo, Rimi Baltikumi jätkusuutlikkuse strateegia juht Katrin Bats ja TalTechi doktorant-nooremteadur Eliis Salm.
keskkond
Kasvav maailma rahvastik on märkimisväärselt suurendanud reovee tootmist ja selle nõuetekohane käitlemine on muutunud ülemaailmseks väljakutseks, kuna korralikult puhastamata reovee ärajuhtimine saastab veekogusid ja levitab veega seotud haigusi. Puhta vee nappuse taustal tuleb küsida: kuidas tagada reoveest toodetud niisutusvee bakterioloogiline ja keemiline ohutus?
TalTechi Virumaa kolledži teadlased said Patendiametilt kasuliku mudeli tunnistuse uudsele pürolüüsimeetodile, mis võimaldab vesinikku toota vanadest pakenditest ja tuulikulabadest.
Targa linna ideekonkursi võiduprojekt toob innovatsiooni suplusvee kvaliteedi hindamisse.
Iga päev visatakse ära tuhandeid tonne munakoori, mida saaks taaskasutada ortopeedilistes bioimplantaatides – see aitaks edendada ringmajandust ja vähendada keskkonnamõjusid, selgub Tallinna Tehnikaülikooli doktorant-nooremteaduri Riddhi Hirenkumar Shukla teadustööst.
Ehitiste jalajälg suureneb, sest inimesed elavad suurematel pindadel ja soovivad kvaliteetsemat keskkonda, kus neid ümbritseb rohkem võimalusi ja hüvesid, kirjutab Tallinna tehnikaülikooli ehituse ja arhitektuuri vanemlektor ja programmijuht Simo Ilomets.
13. septembril toimus Eesti Mereakadeemia, TalTechi uusettevõtluse keskuse ja Tallinna Sadama koostöös MarineHäkk 2024 – keskkonnateemaline häkaton, mis tõi kokku tudengid, teadlased ja eksperdid, et lahendada Läänemere piirkonna keskkonnaga seotud kriitilisi probleeme.
TalTechi Linnakupidu on näide keskkonnasõbralikust suurest üritusest, mis võiks teistele eeskujuks olla.
TalTechi innovatsioonifestivalil kogunesid valdkonna tipptegijad arutlema, kuidas tehisintellekt saab toetada keskkonnakaitset.
TalTechi emeriitprofessor Rein Munter uurib, kuidas erinevad joogiveed mõjutavad meie tervist, käsitledes vee saladusi ja joogivee olulisi omadusi.