Ida-Virumaa teadusveeb kajastab õiglast üleminekut

23.09.2024
Ida-Virumaa teadusveeb kajastab õiglast üleminekut. 23.09.2024. Septembris avati teadusidavirumaal.ee – uus veebileht, mis toob esile TalTechi ja Tartu Ülikooli teadlaste koostöö Ida-Virumaa õiglase ülemineku toetamiseks. Projekti eesmärk on arendada piirkonnas kõrgema lisandväärtusega tooteid ja teenuseid, pakkudes alternatiive põlevkivienergeetikale ja luues uusi töökohti. Projekt kestab kuni 2029. aastani. TalTechi Virumaa kolledži direktor ja konsortsiumi juht Mare Roosileht ütles, et veeb pakub teadlaste tööle avalikkuse tähelepanu ning aitab kaasa piirkonna ettevõtluse ja majanduse mitmekesistamisele. „See on platvorm, kus saame jagada oma teadussaavutusi ja näidata, kuidas innovatsioon aitab luua uusi võimalusi,“ ütles Roosileht. Lisaks on veeb koduks konsortsiumi iga-aastasele foorumile, kus käsitletakse õiglase ülemineku tulevikku. Tartu Ülikooli esindaja Ida-Virumaal Katri Raik märkis, et 14. novembril Narvas toimuv foorum pakub mõtteainet, mis ulatub kaugemale Ida-Virumaa piiridest. Teadusveebi ja konsortsiumi kommunikatsioonitegevusi rahastatakse Eesti ja Euroopa Liidu toetusmeetmetest, mis on suunatud piirkonna teadmusmahukuse suurendamisele.
Kommunikatsioonispetsialist
Endine Aidu kaevandus Ida-Virumaal | Foto: Eesti Energia

Endine Aidu kaevandus Ida-Virumaal | Foto: Eesti Energia

Uus teadusveeb kajastab Ida-Virumaa õiglase ülemineku teaduskonsortsiumi tegevust.

Septembris avati teadusidavirumaal.ee – uus veebileht, mis toob esile TalTechi ja Tartu Ülikooli teadlaste koostöö Ida-Virumaa õiglase ülemineku toetamiseks. Projekti eesmärk on arendada piirkonnas kõrgema lisandväärtusega tooteid ja teenuseid, pakkudes alternatiive põlevkivienergeetikale ja luues uusi töökohti. Projekt kestab kuni 2029. aastani.

TalTechi Virumaa kolledži direktor ja konsortsiumi juht Mare Roosileht ütles, et veeb pakub teadlaste tööle avalikkuse tähelepanu ning aitab kaasa piirkonna ettevõtluse ja majanduse mitmekesistamisele. „See on platvorm, kus saame jagada oma teadussaavutusi ja näidata, kuidas innovatsioon aitab luua uusi võimalusi,“ ütles Roosileht.

Lisaks on veeb koduks konsortsiumi iga-aastasele foorumile, kus käsitletakse õiglase ülemineku tulevikku. Tartu Ülikooli esindaja Ida-Virumaal Katri Raik märkis, et 14. novembril Narvas toimuv foorum pakub mõtteainet, mis ulatub kaugemale Ida-Virumaa piiridest.

Teadusveebi ja konsortsiumi kommunikatsioonitegevusi rahastatakse Eesti ja Euroopa Liidu toetusmeetmetest, mis on suunatud piirkonna teadmusmahukuse suurendamisele.