TalTechi Virumaa kolledž pakub tasuta koolitusi

07.08.2024
TalTechi Virumaa kolledž pakub tasuta koolitusi. 07.08.2024. TalTechi Virumaa kolledži direktori Mare Roosilehe sõnul rahastavad koolituste läbiviimist Õiglase Ülemineku Fond, Euroopa Sotsiaalfond ja Eesti riik. „Tegemist on suurepärase võimalusega neile, kes tahavad karjääriredelil edasi liikuda, teha nüüd või tulevikus karjääripöörde või keda on tabanud koondamislaine. Nutikas on omandada täiendavaid teadmisi tasuta ning kindlasti aitab CV-sse lisatud teade mõnest täiendkoolituse läbimisest kandideerida edukamalt soovitud töökohale,“ selgitas Roosileht. Lähtuvalt rahastavast fondist on Virumaa kolledži pakutavatel täiendkoolitustel kolm peamist sihtrühma. Esiteks erialase tasemehariduseta või aegunud oskustega täiskasvanud. Teiseks täiendusõpet vajavad rohe- ja ringmajanduse valdkonnas töötavad spetsialistid. Kolmandaks aga on kõige suurem arv koolitusi mõeldud ümber- või täiendusõpet vajavatele Ida-Virumaal elavatele täiskasvanutele. Koolitusi pakutakse nii keeleõppe, IT-, meeskonnatöö- ja projektijuhtimisoskuste arendamiseks kui ka energeetika, keemiatehnoloogia, programmeerimise ning virtuaalreaalsuse valdkonnas. Iga idavirukas leiab omale sobiva kursuse. „Praktiliselt tähendab see, et iga täiskasvanud idavirumaalane, kellel on soovi end uute suundumustega ja võimalustega kurssi viia, saab seda nüüd tasuta teha,“ märkis Roosileht. Kõikidest pakutavatest täiendõppekursustest saab ülevaate Virumaa kolledži veebis. Viis kursust on tänavu kevadel juba toimunud ning osavõtjate tagasiside neile on olnud tunnustav. Enamikule tasuta kursustele on võimalik juba registreeruda ning need toimuvad tänavu septembrist detsembrini. TalTechi Virumaa kolledžis Kohtla-Järvel saab õppida ühel bakalaureuseõppe, kolmel rakenduskõrgharidusõppe ja kolmel magistriõppe erialal päeva- ja sessioonõppe vormis. Kolledž pakub täienduskoolitusi ning tegeleb teadus- ja arendustegevusega.
Kommunikatsioonispetsialist
TalTechi ringmajanduse eriala tudengid | Foto: TalTech

TalTechi ringmajanduse eriala tudengid | Foto: TalTech

TalTechi Virumaa kolledžis on kõigil idavirumaalastel võimalik täiendada end tasuta koolitustel. Nii eesti kui vene keeles korraldatavatel koolitustel saab täiendada oma teadmisi ja oskusi ning tõsta seeläbi oma konkurentsivõimet tööturul. Kokku pakutakse veel sel aastal 46 erineva sisuga koolituskursust, milledel saab õppida nii kontaktõppes kui veebis.

TalTechi Virumaa kolledži direktori Mare Roosilehe sõnul rahastavad koolituste läbiviimist Õiglase Ülemineku Fond, Euroopa Sotsiaalfond ja Eesti riik.

„Tegemist on suurepärase võimalusega neile, kes tahavad karjääriredelil edasi liikuda, teha nüüd või tulevikus karjääripöörde või keda on tabanud koondamislaine. Nutikas on omandada täiendavaid teadmisi tasuta ning kindlasti aitab CV-sse lisatud teade mõnest täiendkoolituse läbimisest kandideerida edukamalt soovitud töökohale,“ selgitas Roosileht.

Lähtuvalt rahastavast fondist on Virumaa kolledži pakutavatel täiendkoolitustel kolm peamist sihtrühma. Esiteks erialase tasemehariduseta või aegunud oskustega täiskasvanud. Teiseks täiendusõpet vajavad rohe- ja ringmajanduse valdkonnas töötavad spetsialistid. Kolmandaks aga on kõige suurem arv koolitusi mõeldud ümber- või täiendusõpet vajavatele Ida-Virumaal elavatele täiskasvanutele. Koolitusi pakutakse nii keeleõppe, IT-, meeskonnatöö- ja projektijuhtimisoskuste arendamiseks kui ka energeetika, keemiatehnoloogia, programmeerimise ning virtuaalreaalsuse valdkonnas. Iga idavirukas leiab omale sobiva kursuse.

„Praktiliselt tähendab see, et iga täiskasvanud idavirumaalane, kellel on soovi end uute suundumustega ja võimalustega kurssi viia, saab seda nüüd tasuta teha,“ märkis Roosileht.

Mare Roosileht | Foto: TalTech

Mare Roosileht | Foto: TalTech

Kõikidest pakutavatest täiendõppekursustest saab ülevaate Virumaa kolledži veebis.

Viis kursust on tänavu kevadel juba toimunud ning osavõtjate tagasiside neile on olnud tunnustav. Enamikule tasuta kursustele on võimalik juba registreeruda ning need toimuvad tänavu septembrist detsembrini.

TalTechi Virumaa kolledžis Kohtla-Järvel saab õppida ühel bakalaureuseõppe, kolmel rakenduskõrgharidusõppe ja kolmel magistriõppe erialal päeva- ja sessioonõppe vormis. Kolledž pakub täienduskoolitusi ning tegeleb teadus- ja arendustegevusega.