Taltechi Eesti Mereakadeemia suures saalis, Kopli 101, leiab teisipäeval, 16. septembril kell 09:30 – 12:00 aset merehommik “Targa mere toit”.
Hommikuseminari fookuses on kalanduse ja vesiviljeluse roll Eesti toidujulgeolekus, Eesti võimalused eksportturgudel ning merendusalane innovatsioon ja keskkonnasäästlik tootmine. Lühikeste ettekannetega esinevad transpordiameti merendusteenistuse direktor Kristjan Truu, jätkusuutlikku toitlustust edendava Planeet Ruhnu asutaja Eeva Lauk, ning TalTechi sinimajanduse ja veeressursside uurimisrühma juht Loreida Timberg. Avasõnad lausub Eesti Merendusklastri tegevjuht Ragmar Saksing.
Sõnavõttudele järgneb paneelarutelu teemal „Kuidas jõuab aastal 2035. meieni meretoit?“, millest võtavad osa TalTechi Kuressaare kolledži direktor Merit Kindsigo, ning Loreida Timberg, Kristjan Truu ja Eeva Lauk. Merehommikut modereerib Trialoogi peatoimetaja Silver Tambur.
„Targa mere toit“ on mõeldud merendussektori huvilistele, Eesti Merendusklastri liikmetele, merendussektori võtmetegijatele, tarbijatele, toidutootjatele, teadlastele, rohepöördest huvitatud otsustajatele, innovatsiooni ja kestliku toidutootmise eestvedajatele. Kuna meremajandus ja toidujulgeolek on omavahel üha tihedamalt seotud, on vaja vahetada pidevalt uusi mõtteid sellest, kuidas kasutada merd targalt ja kestlikult, et tagada turvaline toidulaud, tugev majandus ja puhas keskkond.
Osalemine on tasuta, kuid kohtade arv on piiratud – palume registreeruda Fienta kaudu.
Sündmus algab maitsva hommikusöögi ja kohviga, jätkub inspireerivate ettekannete ja paneeldiskussiooniga ning lõpeb vaba võrgustumisega.